Restauratie/ Historie

RESTAURATIE

& HISTORIE

PROJECT DETAILS

 

Na vijfentwintig jaar is een Magirus brandweerauto weer terug in Zwijndrecht. De auto kwam in 1978 in dienst bij de Zwijndrechtse Brandweer en is in 1991 verkocht aan een bedrijfsbrandweerkorps. Een groep enthousiaste brandweervrijwilligers heeft de tankautospuit in de zomer van 2016 weer teruggehaald. Zij hebben voor de restauratie en het behoud van de brandweerauto de stichting opgericht.

 

Onze Magirus Deutz (170D11F) brandweerauto is op zaterdag 9 maart 1978 officieel in dienst gekomen bij de brandweer in Zwijndrecht (NL). De sleutels van de auto werden door toenmalig burgemeester van Zwijndrecht mr. C. Pijl Hogeweg overhandigt aan de voormalig brandweercommandant ir. A.B.J. de Koning. De tankautospuit verving een auto uit 1961. Twee jaar eerder (in 1976) werd eenzelfde model auto in gebruik genomen.

 

Voor die tijd was het een erg moderne auto. Persslangen, straalpijpen, ademluchtapparatuur zijn op aanwijzing van het eigen brandweerpersoneel destijds ingebouwd. Het voertuig is voorzien van één 90 meter en twee 60 meter hogedrukslangen. In de wagen is een watertank van 1350 liter en tank voor schuimvormend middel van 150 liter inhoud. De auto biedt een zitplaats voor tien mensen.

 

Om dit stukje rijdende historie voor Zwijndrecht te bewaren, hebben een aantal brandweervrijwilligers de handen ineengeslagen. De auto wordt volledig, waar mogelijk in eigen beheer, gerestaureerd.

 

Met regelmaat verzorgen we een update over de voortgang op onze Facebookpagina. Vindt ons leuk!

VIDEO

CONTACT

Develsingel 17

3333 LD, Zwijndrecht

info@magiruszwijndrecht.nl

FOLLOW US

Twitter

SPONSOREN

Wilt u ons ondersteunen en heeft u interesse voor sponsoring? Neem dan contact op. Elke bijdrage is welkom!

© Copyright 2017. All Rights Reserved.